maandag, 9. januari 2012 - 22:03

'Keizer' Messi sluit topjaar in stijl af

(Elf Voetbal) Uit handen van voormalig topvoetballer Ronaldo ontving Lionel Messi de vanavond de Gouden Bal. De prijs werd vanavond uitgereikt aan de Argentijn tijdens het jaarlijkse FIFA gala.

Afgelopen december won hij met zijn Barcelona nog het WK voor clubteams in Japan. In de finale troefde de elf van Guardiola het Braziliaanse Santos af met 4-0. Messi was tijdens dit WK goed voor twee doelpunten. Tijdens de afgelopen editie van de Champions League kwam Barcelona ook als winnaar uit de bus. Met Messi als doelpuntenmaker werd het uiteindelijk 3-1 tegen Manchester United.

Een andere prijs die de Argentijnse superster mocht bijschrijven afgelopen jaargang was de Spaanse titel, het was voor Messi zijn vijfde.

Voetbaljaar 2010-2011 sloot hij af met een totaal van 53 doelpunten verdeeld over verschillende competities. Het lopende seizoen is Messi al goed voor 25 doelputen, waarvan twee tijdens het WK en zes in de Champions League. De overige goals maakte hij allen in de Spaanse competitie. Messi was met zijn weergaloze doelpunt tegen Arsenal in de Champions League ook nog genomineerd voor de Puskás award maar deze ging uiteindelijk naar de Braziliaan Neymar.
Categorie:
Tag(s):