woensdag, 8. februari 2012 - 13:22 Update: 08-07-2014 0:54

Kesler krijgt speciale rol bij FC Twente

Enschede

(Elfvoetbal) Voormalig KNVB-directeur Henk Kesler gaat een speciale rol vervullen bij FC Twente, dat meldt Voetbal International. Hij wordt adviseur van de raad van commissarissen met speciaal mandaat.

"Aanvankelijk was ik door voorzitter Joop Munsterman gevraagd om zitting te nemen in de rvc", licht Kesler toe," maar vanuit mijn eerdere functies bij FC Twente weet ik dat je dan uren per week kwijt bent. Dat was voor mij dus geen optie. Na wat overleg is er deze adviseursrol uitgekomen."

Kesler gaat zich bemoeien met de buitenlandse zaken bij de Enschedese club. Hij gaat FC Twente vertegenwoordigen op verschillende internationale podia zoals bij The European Club Association (ECA) en de UEFA.

"Rond het Europese clubvoetbal is momenteel behoorlijk veel discussie", zegt Kesler. "De opzet van de Champions League, de Europa League, de speeldagenkalender, Financial Fair Play; het ligt allemaal onder de loep. Bij die ontwikkelingen moet ik namens FC Twente de vinger aan de pols gaan houden. Minister van Buitenlandse Zaken? Haha, zo zou je het ook kunnen noemen."
Categorie:
Tag(s):