donderdag, 19. juli 2012 - 9:25

Kind op Schiphol aangehouden voor heroïnesmokkel

Schiphol

Het Schipholteam, een samenwerkingsverband van Marechaussee en Douane doet onderzoek naar de invoer van heroïne door een 12-jarige jongen uit Mali.

De jongen werd na aankomst in Nederland gecontroleerd bij de paspoortcontrole van de Marechaussee. Grensbewakers kregen argwaan over het reisdoel van de jongen. In het onderzoek dat volgde werd de Douane verzocht de bagage van hem te controleren. De Douane vermoedde dat in de bagage van de jongen verdovende middelen zaten.

Hierop verzocht de Marechaussee het Schipholteam ter plaatse te komen om verder onderzoek in te stellen. De Malinese verdachte is aangehouden door rechercheurs van het team, die de komende dagen het onderzoek zullen voortzetten.

Uit onderzoek moet onder meer blijken om hoeveel heroïne het gaat. De zakken waar de heroïne in zaten worden vandaag uitgepakt.
Omdat de jongen minderjarig is zal de verdachte audiovisueel worden verhoord. Het onderzoek van het Schipholteam vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):