maandag, 30. april 2012 - 15:23

Kinderen in bakfiets ernstig gewond na aanrijding

Loon op Zand

Maandagochtend vond aan de Udenhoutseweg een ernstig verkeersongeval plaats tussen een auto en een bakfiets met daar in drie kleine kinderen.

‘Bij het ongeval raakten twee van de drie kinderen die voor in de bak zaten, een jongen en een meisje van 3 jaar, ernstig gewond aan hun hoofd en liepen hersenletsel op, de vader liep botbreuken op en zijn 5-jarige dochter raakte lichtgewond ’, meldt de politie maandag.

Rond 10.00 uur reden de vader uit Udenhout met zijn kinderen en de automobilist in dezelfde richting naar Loon op Zand. Door nog onbekende toedracht ontstond een aanrijding tussen de auto en de bakfiets.

De 76-jarige bestuurder van de auto uit het Belgische Turnhout is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. Drie ambulances, een rapid responder en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om medische hulp te verlenen aan de vier gewonden.

Een jongen en een meisje van 3 jaar liepen beide hersenletsel op. De vader heeft vermoedelijk botbreuken en zijn 5-jarige dochter raakte licht gewond.

Verkeersongevalanalisten van de Politie Midden en West Brabant zijn ter plaatse bezig met een (sporen) onderzoek.
Provincie:
Tag(s):