maandag, 13. augustus 2012 - 21:56 Update: 08-07-2014 0:47

Kinderen moeten steeds vaker mama of papa geld lenen

Londen

Kinderen blijken hun spaarpot regelmatig te moeten openbreken om hun mama of papa financieel uit de brand te moeten helpen.

Bijna één derde van een groep ondervraagde kinderen tussen 8 en 15 jaar, had al ooit geld aan iemand uitgeleend, waaronder 29 procent aan hun ouders.

Dat blijkt uit een rondvraag van de Britse bank Halifax onder zo'n 1.332 kinderen tussen 8 en 15 jaar. Het familiebudget staat in de Groot-Brittannië onder druk. Het netto inkomen komt op haar laagste niveau in 9 jaar en staat: 273 pond (347 euro) per week.

Zorgen
Maar liefst 58 procent van de kinderen blijken zich dan ook ernstige zorgen te maken over het financiële huishoudpotje. Het gaat vooral om kinderen die ouder zijn dan 11 jaar. Volgens Richard Fearon van Halifax is het verontrustend dat zoveel kinderen zorgen hebben om de financiën rondom hen.

Leerzaam
"Het is ook erg belangrijk dat je kinderen al vanaf jonge leeftijd vertrouwd maakt met het uitgeven én sparen van geld. Op die manier ontwikkelen ze goede gewoontes die hen helpen om hun geld te beheren", aldus Fearon.

Ook in Nederland zitten en komen steeds meer gezinnen in de financiële problemen. Ongetwijfeld zal ook hier door ouders menig beroep worden gedaan op het spaargeld van hun kind.
Categorie:
Tag(s):