maandag, 27. februari 2012 - 11:07

Kinderen richten ravage aan met shovel

Groningen

Zondagmiddag hebben zes kinderen (8 t/m 14 jaar)op een bouwterrein aan de Poortstraat in Groningen een ravage aangericht.

Een getuige zag hoe baldadige kids op het bouwterrein met een shovel aan het rijden waren. Het ging mis. De getuige zag hoe en jeugdige bestuurder met de shovel stremminghekken platreed. Daarna reed de shovel zich met de lepels vast in een in een pallet met isolatiemateriaal.

De kinderen gingen er daarna haar rennend vandoor. Na onderzoek kon blijken dat er geen sleutel in het contact zat. Onbekend bleef hoe de kinderen het voertuig aan de praat hadden gekregen. Later op de avond moest agenten weer naar de bouwlocatie aan de Poortstraat. Er waren meerdere meldingen bij de politie binnengekomen dat kinderen bezig waren met het gooien van bouwmateriaal. Automobilisten op de Plataanlaan moesten hiervoor uitwijken. Dit leverde gevaarlijke situaties op.

Er deden zich geen ongelukken voor. Het lukte agenten om de jeugdige daders te pakken te krijgen. Na onderzoek kon blijken dat de groep ook verantwoordelijk was geweest voor het shovelincident. In verband met de minderjarigheid van de kinderen werd besloten om de vandalen aan hun ouders over te dragen. De politie gaat met de kinderen een stevig gesprek aan. Ook doet de politie onderzoek naar het totale schadebedrag. Mogelijk zullen hiervoor de ouders van de vernielers aansprakelijk worden gesteld. De aannemer van het bouwproject doet aangifte.
Provincie:
Tag(s):