maandag, 13. februari 2012 - 11:38

Klappen op het ijs na hondje uitlaten

IJsselstein

Een ruzie over honden liep zondag in IJsselstein uit de hand. Daarbij vielen klappen en de politie hield één verdachte aan.

Rond 14.00 uur liet een 36-jarige man uit IJsselstein zijn twee honden aangelijnd uit in de wijk Achterveld. Hij zag dat een niet aangelijnde hond op zijn honden afrende. De IJsselsteiner hield zijn honden kort aangelijnd en er ontstond een woordenwisseling met de baas van de niet aangelijnde hond.
Beide mannen hadden in het verleden al vaker woorden met elkaar gehad, omdat de één er gewoonte van maakte zijn hond niet aan te lijnen. De IJsselsteiner besloot het conflict niet op te laten lopen en liep daarom weg.

Ongeveer veertig minuten later bevond de IJsselsteiner zich met zijn dochter in de buurt op het ijs. Hij zag dat de man waar hij net woorden mee had gehad, zijn kant op kwam schaatsen. Er ontstond weer een woordenwisseling, waarbij de andere man zich zo opwond, dat hij de IJsselsteiner een klap tegen het hoofd gaf. Het slachtoffer ging naar huis en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en zij hielden de verdachte, een 56-jarige man uit IJsselstein, aan. Het slachtoffer ging op eigen gelegenheid naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Daar bleek dat hij letsel in zijn gezicht en mogelijk een lichte hersenschudding had opgelopen. Hij deed later aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):