woensdag, 18. april 2012 - 17:52

Kleine Veer Zwolle vanaf zaterdag 28 april in de vaart

Zwolle

De kortste weg van Zwolle naar Hattem is dwars over de IJssel en die route is binnenkort weer in gebruik. 'Vanaf zaterdag 28 april tot en met zondag 28 oktober vaart het pontje ’t Kleine Veer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel', meldt de gemeente Zwolle woensdag.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei vaart het pontje al vanaf 7.00 uur om dauwtrappers over te zetten.

Het pontje vormt een voet- en fietsverbinding tussen de Zwolse IJsselvallei en Hattem. Het veer maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. ‘t Kleine Veer vormt samen met de veerdiensten in Zalk, Wijhe, Olst en Deventer een recreatieve route aan weerszijden van de IJssel. De overtocht met het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen. Bij afname van een tien vaartenkaart kost het € 8,-.

Van 6 mei tot en met 14 oktober kan men op zondagen van 10.30 tot 17.00 uur terecht bij theeschenkerij Oldeniel aan de kant van Hattem. Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei, is de theeschenkerij geopend vanaf 8.00 tot ongeveer 12.00 uur voor een speciaal dauwtrapontbijt.

De theeschenkerij organiseert iedere laatste zondag van de maand kleinschalige culturele evenementen. Meer informatie over de theeschenkerij is te vinden op de site www.oldeniel.nl.
Provincie:
Tag(s):