dinsdag, 7. augustus 2012 - 10:34 Update: 08-07-2014 0:47

Kluivert: 'Oranje-spelers hoef je niet te leren voetballen'

Zeist

(Elf Voetbal) Patrick Kluivert start volgende week met zijn nieuwe klus bij het Nederlands elftal. De oud-spits is net als Danny Blind assistent van bondscoach Louis van Gaal. De trainer van Jong FC Twente kijkt uit naar de baan.

Het 'nieuwe' Oranje begint op 15 augustus met een oefeninterland tegen België. Het Nederlands elftal wil met de nieuwe technische staf zich kwalificeren voor het WK in Brazilië. "Voor mij is het de ultieme uitdaging. Ik heb er hartstikke veel zin in. Het is een eer dat ik de beste voetballers van Nederland mag begeleiden. De jongens die nu in het Nederlands elftal zitten hoef je niet te leren voetballen", zegt Kluivert.

"Er zit genoeg voetbalgogme in het team, het zijn kleine verschuivingen. Het belangrijkste is: op welk moment doe je wat", aldus de oud-international tegen RTV Oost. Kluivert kijkt er naar uit onder Van Gaal te werken. "Hartstikke leuk. Ik heb heel vaak met Louis samengewerkt. Als speler, maar ik heb tijdens mijn cursus ook bij AZ gelopen toen hij trainer was."

"Hij heeft me al paar keer de kans geboden om mijn beste kans te laten zien, dit keer is een speciaal moment voor mij", verklaart Kluivert, die een bijzonder zwak Oranje zag deze zomer op het EK. "Dat was vervelend, maar daardoor is er de uitdaging om te revancheren en te werken aan het WK 2014."
Categorie:
Tag(s):