zaterdag, 10. maart 2012 - 10:18 Update: 08-07-2014 0:54

Kluivert vindt dat hij afscheid had verdiend

(ElfVoetbal) Patrick Kluivert baalt ervan dat Nederland nooit afscheid heeft mogen nemen van hem. De aanvaller, die al bijna tien jaar topscorer aller tijden is van Oranje, had meer verwacht van de KNVB.

Terwijl generatiegenoten als Edwin van der Sar, Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst en Phillip Cocu een welverdiend afscheid kregen, werd door de Nederlandse voetbalbond nooit stilgestaan bij dat van Kluivert. "Dat is het enige wat mij best wel pijn heeft gedaan, dat ik niet behoorlijk afscheid heb kunnen nemen van het publiek en zij niet van mij. Ik ben bijna tien jaar topscorer aller tijden van Oranje. Ik ben niet iemand die omziet in wrok, maar dit zit me dwars. En ik ben de enige niet die ze zijn vergeten."

Kluivert, die onder meer speelde voor Ajax, AC Milan en FC Barcelona, is in zijn trainersloopbaan inmiddels beland bij FC Twente. De voormalig Oranje-international coacht daar de beloften en doet dat naar behoren, aangezien hij de eerste plek in de beloftencompetitie bezet. "Ik wil het hoogste bereiken. Dat kan AC Milan zijn of een vergelijkbare club in de top", reageert Kluivert in De Volkskrant. "Mensen zullen wel hun vooroordelen hebben. Maar waarom zou ik me daardoor laten tegenhouden? Omdat mensen een bepaald beeld hebben van mijn imago?"
Categorie:
Tag(s):