maandag, 8. oktober 2012 - 14:05

KMar Schiphol houdt tieners aan na verzenden dreigberichten

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft sinds eind vorige week drie personen aangehouden op verdenking van het verzenden van bedreigende tekstberichten via Twitter. 'De bedreigingen waren gericht tegen bezoekers van de luchthaven Schiphol', laat de KMar maandag weten.

Nadat de berichten waren onderschept zijn rechercheurs van de Marechaussee een onderzoek gestart naar de herkomst ervan. Kort nadat getraceerd werd, door onder meer medewerkers van de sectie intelligence van de Marechaussee, wie mogelijk achter de bedreigingen zou zitten, werd donderdag in Amersfoort een 15-jarige jongen aangehouden.

Vrijdag is een tweede verdachte, een 17-jarig meisje uit Amersfoort aangehouden op Schiphol. Maandagochtend is de derde verdachte, een 18-jarige jongen ook uit Amersfoort aangehouden. Hij zou de Tweet hebben verzonden, de twee anderen zouden hem hebben geretweet.

De Marechaussee heeft de verdachten inmiddels gehoord en zal het onderzoek voortzetten, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol. Het OM beslist over een eventueel strafrechtelijk vervolg. De verdachten zijn in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):