maandag, 6. augustus 2012 - 11:20

KNMI waarschuwt voor zware buien

De Bilt

Ook vandaag waarschuwt het KNMI voor zware buien. In het hele land kan het vanaf het middaguur gaan onweren.

In het noordwesten en noorden van het land komen momenteel enkele pittige regen- en onweersbuien voor, daarbij is ook hagel mogelijk. De komende uren ontstaan er ook elders weer buien die gepaard kunnen gaan met onweer. In de middag neemt de buiigheid van het westen uit tijdelijk af en klaart het daar op. De middagtemperatuur ligt tussen 19 graden aan de kust en 22 graden in het oosten en zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is matig, kracht 4, aan de kust en op het IJsselmeer later vrij krachtig of krachtig, kracht 5 a 6.

Komende nacht klaart het landinwaarts weer op terwijl langs de kust enkele buien voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgen is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de ochtend nog enkele buien voor, de meeste in het midden en noorden van het land. In de middag is het tijdelijk even droger, maar in de avond kan er wederom een bui vallen. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden. De westelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)
Provincie:
Tag(s):