donderdag, 30. augustus 2012 - 21:36

Knuffelend echtpaar steelt horloge

Nunspeet

Het overkomt je niet iedere dag dat je op straat door onbekenden wordt geknuffeld. Dat daarbij dan gelijk je gouden horloge wordt gestolen, overkwam een bejaarde vrouw uit Nunspeet. De politie vraagt tips over het duo.

De vrouw uit Nunspeet werd op woensdag 29 augustus rond 12.00 uur door een man en vrouw begroet op het Meidoornerf. Met een smoes hield het tweetal de Nunspeetse aan de praat. Ze werd vastgepakt en zelfs geknuffeld. Na afronding van het gesprek ontdekte de vrouw dat haar horloge was verdwenen. De politie is op zoek naar het onbekende koppel en heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Signalementen
Het signalement van de man is als volgt: ongeveer 35-40 jaar oud, donker getint, hij heeft pikzwart haar, is ongeveer 1.75 meter lang en was in het donker gekleed. De vrouw is ongeveer 1.70 meter lang, had een dikke buik (vermoedelijk zwanger), is ongeveer 35-40 jaar oud en was het blauw gekleed.

Vaassen
Woensdagochtend deed zich in Vaassen een vergelijkbaar incident voor. Daar werd een bejaarde man uit Vaassen bijna het slachtoffer van een horlogediefstal.

Hij werd omstreeks 10.15 uur op de Dorpsstraat aangesproken door een man en vrouw. Ook hij werd aan de praat gehouden. Toen de bejaarde man ontdekte dat men aan zijn horloge zat, is hij weggelopen. De signalementen van de man en vrouw komen overeen met die van het incident in Nunspeet.

Getuigen
De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over deze incidenten of de man of vrouw. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):