donderdag, 16. augustus 2012 - 13:15 Update: 08-07-2014 0:47

KNVB schorst 74 amateurvoetballers voor het leven

Zeist

De KNVB heeft afgelopen seizoen 74 amateurvoetballers voor het leven geschorst. Dat gebeurde nadat zij een zware overtreding hadden begaan of betrokken waren bij vechtpartijen.

Behalve deze groep spelers legde de tuchtcommissie aan tweehonderd leden een uitsluiting op van twee jaar of langer. In totaal werden verder 105 elftallen of teams uit de competitie gehaald vanwege schuld aan een zogenaamd collectief exces.

De voetbalbond lanceerde bij de start van het voetbalseizoen 2011/’12 een nieuw beleid ter bevordering van de sportiviteit op en rond de velden en ter verbetering van het imago van het amateurvoetbal. De Taskforce Effectieve Aanpak Excessen, onder voorzitterschap van bondsvoorzitter Michael van Praag, kwam met die aanbeveling.

KNVB-voorzitter Michael van Praag presenteerde donderdag de resultaten van het eerste seizoen van het nieuwe beleid in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in het bijzijn van minister Edith Schippers van Volkgezondheid, Welzijn en Sport. De minister benadrukte tijdens de persconferentie dat de aanpak van de KNVB naadloos past in het programma ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ dat zij vorig jaar het licht deed zien. Het programmaplan wordt uitgevoerd op initiatief van het ministerie van VWS in samenwerking met gemeenten (VNG en VSG), het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de MO-groep Welzijn.
Categorie:
Tag(s):