maandag, 30. april 2012 - 21:43 Update: 08-07-2014 0:52

KNVB sluit compromis met Feyenoord over Vilhena

(Elf Voetbal) De KNVB heeft een compromis met Feyenoord gesloten over Vilhena.

De Nederlandse voetbalbond heeft Tonny Trindade de Vilhena toestemming gegeven om woensdag aanstaande in de Eredivisie met Feyenoord van de partij te zijn tegen Heracles Almelo. Daarmee honoreerde de KNVB het verzoek van de club uit Rotterdam om Trindade de Vilhena pas na die tijd af te laten reizen naar het EK 2012 in Slovenië.

Eerder al ging de bond akkoord met de wens van Feyenoord om de middenvelder vrij te stellen van de driedaagse trainingsstage van het team van KNVB-coach Albert Stuivenberg, die afgelopen weekend in Zeist plaatsvond. Mohammed Allach, technisch manager bij de KNVB: "Hoewel we dus zeker niet kunnen spreken van een ideale voorbereiding op het EK voor zowel Tonny als het team van Onder 17, hebben we ook deze situatie bekeken vanuit het zogenaamde driehoeksperspectief."

"Zoals altijd kijken we in dit soort gevallen naar de specifieke situatie van zowel de speler, de club in de competitie als naar de belangen van de KNVB. Ook omdat Tonny voor de eerste wedstrijd tijdens deze eindronde voor spelers onder 17 jaar is geschorst, hebben we dit keer de afweging in het voordeel van Feyenoord kunnen maken."

Trindade de Vilhena zal donderdag afreizen naar Slovenië, waar de huidig Europees kampioen op vrijdag 4 mei (20.15 uur) in groep B allereerst de gastheer tegenkomt. Maandag 7 mei, 17.00 uur, ontmoet Nederland België, terwijl op donderdag 10 mei vanaf 17.30 uur Polen de laatste horde is op weg naar de gewenste plaats in de halve finale.

De eerste twee groepsduels van Nederland vinden plaats in Maribor, de laatste in Lendava. In groep (A) maken Duitsland (vorig jaar verliezend EK-finalist tegen Nederland), Frankrijk, Georgië en IJsland uit welke twee landen doorstoten naar de halve eindstrijd. Beide halve finales vinden plaats op zondag 13 mei, de EK-finale is op woensdag 16 mei.
Categorie:
Tag(s):