maandag, 2. januari 2012 - 10:01 Update: 08-07-2014 0:55

KNVB: 'Tv-markt verdacht slecht'

Zeist

(Elf Voetbal) De KNVB gaat een kritisch evaluatierapport opstellen over de jeugdopleidingen in Nederland. Opleiden is volgens directeur Bert van Oostveen van cruciaal belang voor de inkomsten van bond en clubs. Dit komt mede doordat de tv-markt in Nederland 'verdacht slecht' is.

Van Oostveen meldt in het AD dat de biedingen van de tv-zenders op Nederlandse voetbalwedstrijden hem teleurstelt, maar hij begrijpt de redenen hierachter wel. "De tv-markt is niet best in dit land. Tja, we zijn kleiner dan Nordrhein-Westfalen, dat zegt alles, dat bepaalt ons tv-volume, we zijn kleiner dan een deelstaat van onze grote buurman. We hebben nog geen betaalzendercultuur, dat spreekt ook in ons nadeel."

Van Oostveen zegt dat hij het op een kartel vindt lijken. "Daarnaast heb ik het idee dat de zenders op het open net afspraken hebben met elkaar, het lijkt op een kartel, maar ik kan dat gevoel niet hard maken. Vast staat wel dat er erg weinig op ons voetbal geboden wordt, verdacht weinig zelfs, de bedragen vallen ons erg tegen."
Categorie:
Tag(s):