woensdag, 2. mei 2012 - 14:37 Update: 08-07-2014 0:52

KNVB zet blunder van arbiter Zwolle - Veendam weer recht

Zwolle

(Elfvoetbal) Opnieuw heeft de aanklager betaald voetbal van de KNVB een fout van een scheidsrechter rechtgezet. De rode kaart van Niek Loohuis van SC Veendam is geannuleerd.

Afgelopen vrijdag kreeg de blonde centrale verdediger van de noorderlingen een rode kaart tijdens de uitwedstrijd tegen FC Zwolle. Vijf minuten voor rust zag scheidsrechter Edwin van de Graaf als enige in het stadion een bewuste handsbal van de aanvoerder van de laagvlieger in de Jupiler League.

Althans hij de bal op de arm zou hebben gekregen, was dat onbewust. Desondanks kon hij vertrekken en kreeg FC Zwolle een penalty. Arne Slot joeg de elf meter echter op de lat. De KNVB besloot de zaak te seponeren, wat betekent dat Loohuis zonder schorsing vakantie kan gaan vieren. Desondanks verloor SC Veendam de afsluitende competitiewedstrijd met 2-0.

Trainer Gert Heerkes, die naar de tribune werd verwezen vanwege dit incident, is niet akkoord met zijn schorsing. Morgen (donderdag) dient een mondelinge beroepszaak bij de KNVB in Zeist.
Categorie:
Tag(s):