woensdag, 27. juni 2012 - 16:30 Update: 08-07-2014 0:49

Koeman: 'Ik blijf bij Feyenoord'

Rotterdam

(Elfvoetbal) Ronald Koeman heeft zich voor het eerst uitgesproken over een eventuele toekomst bij Oranje. Na afloop van de eerste training van Feyenoord gaf hij aan geen kandidaat te zijn voor het ambt van bondscoach.

Koeman was duidelijk toen hij geconfronteerd werd met de vraag. "Ik ben en blijf trainer van Feyenoord." Op de vraag of hij dat ook gaat zeggen als de KNVB belt, zei hij: "Dat is een als vraag en ik heb geleerd om nooit 'als' te zeggen in het voetbal. Aan de ene kant is het leuk om genoemd te worden. Aan de andere kant krijg ik er veel vragen over en moet ik daar steeds op antwoorden."

Koeman maakte gehakt van het Oranje dat hij op het EK in actie had gezien: "Ik had vooraf al mijn vraagtekens. Er waren spelers niet fit, of ze hadden weinig ritme. En dan nog eens in de poule des doods. De andere twee landen waren te sterk. Pijnlijk, voor iedere Nederlander is het EK heel pijnlijk geweest."

Ook hij had het gebrek aan teamgeest geconstateerd. "In zo'n situatie is het helemaal moeilijk om brandjes intern te houden. Er stond geen groep die met elkaar alles wilde bereiken en alles voor elkaar over had. Dat zag je terug. Zoiets verbaast mij. Wij hebben er in Nederland problemen mee bij een teleurstelling niet te spelen. Dan laten we de teamgedachte varen. Als Portugal scoort, hangt er 23 man om Ronaldo heen. Het is irritant dat dit in Nederland niet zo is. Gelukkig heb ik bij Feyenoord vorig jaar het tegenovergestelde meegemaakt. Ik kijk daar als coach naar: hoe reageert de bank? Ik denk dat veel trainers dit Oranje exemplarisch gaan stellen voor wat er kan gebeuren als er geen teamgedachte is."
Categorie:
Tag(s):