vrijdag, 16. maart 2012 - 16:09

Koninklijke Familie neemt deel aan NL DOET

Molenschot

Koningin Beatrix en andere leden van de Koninklijke Familie hebben vrijdag deelgenomen aan NL DOET, de landelijke vrijwilligersdagen van het Oranje Fonds. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag laten weten.

Stichting Assistentiehond
De Koningin, Prinses Margriet, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Floris en Prinses Aimée hebben vrijdagochtend diverse werkzaamheden verricht voor Stichting Assistentiehond in het Brabantse Molenschot.

Deze stichting leert honden specifieke vaardigheden om hulp te kunnen bieden aan mensen met een motorische, epileptische of auditieve beperking. De leden van de Koninklijke Familie hebben samen met vrijwilligers van de stichting de honden verzorgd, kleedjes voor in de hondenbenches genaaid en timmer- en schoonmaakwerk verricht.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima hielpen aan het begin van de middag mee bij Scouting Satoko Kitahara in Leidschendam, een scoutinggroep speciaal voor meisjes. Samen met scholieren hebben de Prins en Prinses de hal van het scoutinggebouw geverfd, deuren geschilderd en zijn er nieuwe kunstwerken voor aan de muur gemaakt.

Op zaterdag 17 maart zet Prins Constantijn zich in voor NL DOET.

NL DOET vindt dit jaar plaats op 16 en 17 maart en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Het fonds wil met NL DOET vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwillige inzet. Dit jaar zijn er 7000 klussen in Nederland en 43 op Bonaire. Op Saba doet men voor het eerst mee en zijn negen klussen georganiseerd.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.
Provincie:
Tag(s):