dinsdag, 25. september 2012 - 15:16

Koperdieven in kruipruimte

Nijmegen

Maandagnacht tegen 03.00 uur werd melding gemaakt van inbraak in een school aan de Hatertseweg. Politieagenten spraken met de bewaking, die binnen geluiden had gehoord, en doorzochten vervolgens grondig het pand.

In de kruipruimte vond de politie, geassisteerd door een diensthond, twee personen samen met verscheidene koperen buizen.

Tijdens hun inspectie door het pand zagen de agenten in de kelder deuren openstaan naar de kruipruimte. Daarop gingen een diensthondbegeleider en zijn hond ook die ruimte in. Daar troffen zij eerst meerdere koperen buizen aan en andere spullen, waaronder divers gereedschap. Toen de politieman waarschuwde dat hij zijn hond zou gaan inzetten, kwamen al snel twee verdachten tevoorschijn, een 27-jarige man met nog onbekende woon- of verblijfplaats en een 38-jarige inwoner van Maarsbergen.

Beide mannen zijn aangehouden en zitten ingesloten voor verhoor. Bij het doorzoeken van de spullen is onder andere nog een hoeveelheid drugs gevonden. Alle aangetroffen goederen zijn voor het onderzoek in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):