donderdag, 29. november 2012 - 11:35

Koperdieven rammen auto van bedrijfsbeveiliger

Ter Apel

Bij een bedrijfsinbraak bij een installatiebedrijf aan de Heembadweg in Ter Apel raakte woensdagavond een dienstauto van een bedrijfsbeveiliging zwaar beschadigd.

Omstreeks 22.00 uur reageerde een 38-jarige beveiliger op een inbraakmelding. Toen hij bij het installatiebedrijf ging kijken, zag de beveiliger dat het slot van het toegangshek was geforceerd. Hij zag op de binnenplaats een vreemde bestelbus staan. Omdat de beveiliger vermoedde dat het om een reële inbraak ging blokkeerde hij met zijn dienstauto de uitgang.

Het busje reed met hoge snelheid weg en ramde de dienstauto. Hierna werd de beveiliger door drie mannen uit het busje bedreigd met een koevoet. De beveiliger koos eieren voor zijn geld en reed met zijn beschadigde auto weg. Hij raakte bij het incident niet gewond.

Bij onderzoek kon blijken dat de daders het hadden voorzien op koper uit een container, die op het terrein van het bedrijf stond. Bij een zoektocht in de omgeving werd het bestelbusje niet aangetroffen. De politie beschikt wel over signalementen van de daders en een kenteken van het bestelbusje. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):