maandag, 9. juli 2012 - 19:38

Krajicek loopt ontblote paspop tegen het lijf

Den Haag

Tennislegende Björn Borg heeft Den Haag vandaag verrast met zijn bezoek. De vijfvoudig Wimbledonkampioen was de bijzondere gast van de Richard Krajicek Foundation, die vandaag het 15-jarig bestaan vierde.

De Zweed speelde een partij tegen Krajicek en daarna mochten de talloze aanwezige kinderen een balletje slaan met Krajicek.


"Dat we de mooie prestaties van de Foundation met Borg mogen vieren, is een grote eer", zei Krajicek. "Björn Borg was als klein kind mijn grote held." De inmiddels 56-jarige Zweed genoot zichtbaar van het spel met Richard en bleek nog behoorlijk in vorm. “Het is indrukwekkend wat de Krajicek Foundation in de wijken bereikt met kinderen", aldus Borg. “Ik vind het mooi om hier voor Richard te zijn.”

Mark Rutte reikt sportcoach certificaten uit
Ook Mark Rutte was onder de indruk. De demissionair premier deelde tijdens het event aan 8 MBO-leerlingen certificaten uit voor hun module ´Sportcoach op een Krajicek Playground´. Het vak behelst 23 lesblokken van 3 uur waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. Zo leren ze niet alleen de Foundation en het doel van de playgrounds kennen, maar ook met kinderen omgaan, observeren, plannen, organiseren, samenwerken, rapporteren.

Popperig
Onze tennislegende Krajicek was ten tijde van zijn succes gewend dat ontblote dames voorafgaande aan een partij de baan oprende. Nu ruim 15 jaar later lijkt het er op dat onze tennisheld genoegen moet nemen met een etalagepop.

Vijftien jaar!
De Richard Krajicek Foundation is ontstaan uit de bijzondere winst van Krajicek op Wimbledon in juli 1996. In plaats van een huldiging of stadstoer gaf Krajicek na de overwinning een clinic aan jeugdleden van Breekpunt in het Haagse Valkenboskwartier. Dit was zo’n succes, dat daar het idee ontstond om structureel iets te betekenen voor de Nederlandse jeugd. Vooral omdat in de aandachtswijken, de jeugd weinig mogelijkheden heeft om te sporten. Een jaar later werd de Foundation opgericht en even daarna de eerste Krajicek Playground geopend, eveneens in Den Haag.
Provincie:
Tag(s):