maandag, 3. december 2012 - 17:11

Krajicek Playground officieel geopend

Vlissingen

Zaterdag 8 december 2012 openen burgemeester René H. Roep en wethouder Marin de Zwarte met trots de Vlissingse Krajicek Playground in het Schuitvaartpark in de Bonedijkebuurt.

Het feestelijke programma start om 11.00 uur en eindigt om 14.30 uur met een prijsuitreiking.

Deze dag wordt het speelveld in het Schuitvaartpark officieel benoemd tot Krajicek Playground. Om 11.00 uur start de opening. Daarna zal zaalvoetbalvereniging Groene Ster Vlissingen een clinic verzorgen. Deze clinic wordt gevolgd door een voetbaltoernooi. Aan het toernooi kan iedereen deelnemen. Je kunt je ter plaatse aanmelden. Deelname is gratis. De kleintjes kunnen zich vermaken op het springkussen.

De Richard Krajicek Foundation (RKF) verbindt haar naam aan openbare speelvelden die in wijken liggen waar de Foundation extra ondersteuning kan bieden. De Foundation wil daarbij jongeren en andere bewoners, die zich positief inzetten voor de eigen buurt, belonen door ze een studiebeurs (scholarship) aan te bieden. Daarvoor moeten zij zich wel inzetten voor hun eigen buurt.

Scholarshippers komen uit de wijk en kennen daardoor de jonge gebruikers van de playground goed, dit zorgt voor extra binding. Op deze manier worden jonge bewoners gestimuleerd om goed op school te werken. Dit zijn echte rolmodellen voor kinderen uit de wijk. Stichting ROAT zal zich, namens de gemeente Vlissingen, inzetten voor de verdere invulling van de playground. Zij zal daarbij de twee Vlissingse scholarshippers, Shanarelis Henriquez en Khalid El Hattach, begeleiden.
Provincie:
Tag(s):