donderdag, 16. augustus 2012 - 17:50

Kreeftdieven op heterdaad betrapt

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) betrapte donderdag 16 augustus bij twee duikers op heterdaad bij de diefstal van vijftien kreeften. De politie maakte proces-verbaal op en nam een gedeelte van de duikuitrusting in beslag. De kreeften zijn allemaal teruggezet in het Grevelingen.

Tijdens de surveillance zagen de agenten van de Waterpolitie ter hoogte van de parkeerplaats Langedijk tussen Scharendijke en Den Osse twee duikers boven water komen. De duikers hadden iets wat op een net leek bij zich maar hielden dit onder water. De agenten vertrouwden de zaak niet en lieten het net boven water halen en toen bleek dat in het net vijftien nog levende kreeften zaten. De kreeften die allen nog leefden werden direct teruggezet in de Grevelingen. Van de duikuitrusting van beide personen werden de fles, duikautomaat, duikcomputer en de bewaarzak in beslag genomen. De rechter zal bepalen of de mannen van 47 en 51 jaar uit Bastogne (B) hun apparatuur nog terugkrijgen.

Voor duikers is het gedurende het hele jaar verboden kreeften te vangen. Voor beroepsvissers is het van 1 april tot 15 juli toegestaan kreeften te vangen.
Provincie:
Tag(s):