woensdag, 27. juni 2012 - 21:56 Update: 08-07-2014 0:31

Krijgsmacht moet cybercapaciteit ontwikkelen

“De Nederlandse krijgsmacht wil in het digitale domein de vooraanstaande rol spelen die bij ons land past. Defensie moet een volwaardige cybercapaciteit ontwikkelen. Hier geldt misschien nog meer dan elders dat stilstand achteruitgang is.” Dat zei minister Hans Hillen vanmorgen bij de opening van het Cyber Symposium van Defensie op de Nederlandse Defensie Academie in Breda.

Andere sprekers waren Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruijf, de directeur van de Militaire Inlichten- en Veiligheidsdienst en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Vanaf het symposium verstuurde de bewindsman zijn plannen voor de Defensie cyber-strategie ook naar de Tweede Kamer. “Naast het land, de lucht, de zee en de ruimte, is cyber het inmiddels vijfde domein voor militair optreden. Dit digitale domein en de toepassing van digitale middelen als wapen of als inlichtingeninstrument zijn sterk in ontwikkeling”, aldus Hillen. “Naar mijn overtuiging staan we aan het begin van opnieuw een belangrijke verandering in het militaire optreden."

De Defensie Cyber Strategie geeft de komende jaren richting, samenhang en focus aan de ontwikkeling van het militaire vermogen in het digitale domein.
Categorie:
Tag(s):