woensdag, 25. juli 2012 - 11:41

Kritiek op hulpdiensten na verdrinking jongetje

Woudenberg

Volgens bezoekers van het Henschotermeer hebben de hulpdiensten dinsdagmiddag te laat het water van het Henschotermeer doorzocht. Een 6 jarige jongetje verdronk in het meer.

De jongen was rond 13.45 uur aan de aandacht van de ouders ontsnapt. De toezichthouders en de politie doorzochten eerst het strand en de bossages. Om 14.46 werd de brandweer pas gealarmeerd voor 'een
persoon te water'. Hierop rukte de brandweer van Woudenberg, Amersfoort en Bunschoten uit. De laatste twee korpsen rukte uit met de duikeenheid.

De brandweer heeft een ketting van mensen gevormd en heeft zo het water doorzocht. Het jongetje werd op deze manier bewusteloos in het water gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten en het jongetje overleed in het ziekenhuis.

De politie laat weten dat er eerst op het land is gezocht omdat het niet duidelijk was waar hij was. Men heeft volgens de politie de vermissing uiters serieus genomen. Direct is een zoekactie begonnen op het strand, speeltuin, eiland en omgeving. Toen de zoektocht op het land niets opleverde heeft men de brandweer gebeld om het water te doorzoeken.

Het recreatieschap Midden Nederland laat weten dat de toezichthouders direct zijn gaan zoeken. Lifeguards zijn ook meteen in het water gaan zoeken tot de hulpdiensten ter plaatse waren. Op het moment dat de politie aangekomen is nemen zij de zoekactie over en zorgen voor eventuele opschaling.

In het bestaan van het Henschotermeer is dit de zesde keer dat er iemand bij het Henschotermeer verdrinkt. De laatste twee keer waren in juni 2003 en augustus 2009
Provincie:
Tag(s):