woensdag, 4. juli 2012 - 22:52

Kromhoutkazerne Utrecht opgeleverd

Utrecht

De bouw van de Kromhoutkazerne in Utrecht is officieel voltooid. Maandag 2 juli vond de definitieve oplevering plaats van het gehele complex, inclusief de uitbreidingen.

Secretaris-generaal Ton Annink ondertekende op het kazerneterrein het opleveringscertificaat met projectorganisatie Komfort. Voor Annink was het een extra bijzonder moment, omdat hij 7 jaar geleden de Projectorganisatie PPS Kromhoutkazerne instelde.

De locatie aan de oostkant van Utrecht wordt met name gebruikt door het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht, door verschillende divisies van het Commando DienstenCentra en onderdelen van de Defensie Materieel Organisatie.

Overeenkomst
De totstandkoming van de Kromhoutkazerne is gebaseerd op een zogenoemde Design, Build, Finance, Maintenance and Operate (DBFMO)-overeenkomst met een looptijd van 25 jaar. Hiermee worden niet alleen ontwerp, bouw en financiering uitbesteed, maar ook het onderhoud en de dienstverlening voor een kwart eeuw. De eerste fase met 2.400 werkplekken werd al eind 2010 in gebruik genomen. In januari van dit jaar volgde de laatste fase met nog eens 1.000 werkplekken.
Provincie:
Tag(s):