woensdag, 11. januari 2012 - 15:18

Kruising Eindhoven afgesloten om trillende spankabels brug

Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft de politie met onmiddellijke ingang het kruispunt Hovenring laten afsluiten. Dit heeft de gemeente Eindhoven woensdagmiddag laten weten.

'Er is geconstateerd dat sommige tuien met een hoge frequentie trillen bij bepaalde weersomstandigheden. Door deze trillingen bestaat de kans dat de bevestigingen van de tuien kapot gaan', aldus de gemeente.

Omdat er nog niet met zekerheid vastgesteld kan worden bij welke omstandigheden de tuien gaan trillen heeft de gemeente besloten om de kruising af te sluiten. Zolang de tuien trillen kan de veiligheid van de constructie niet worden gegarandeerd.

Er is volgens de gemeente geen enkele sprake van een mogelijk instortingsgevaar van de fietsrotonde zelf. Het enige veiligheidsrisico is dat er mogelijk een tui los zou kúnnen komen, die een gevaar voor het onderliggend autoverkeer zou kunnen opleveren.

Er wordt gezocht naar zowel een tijdelijke als de definitieve oplossing om de trillingen in de tuien op te heffen. Het is nog onduidelijk hoelang dit gaat duren. De politie heeft de toeleidende wegen afgesloten. Later vanavond zijn ook de omleidingsroutes weer van kracht.
Provincie:
Tag(s):