woensdag, 30. mei 2012 - 9:50 Update: 08-07-2014 0:51

Kuijt is een bom van energie, die tot explosie gaat komen

(ElfVoetbal)Na een persoonlijk tegenvallend seizoen is het EK een mooi podium om revanche te nemen. Dirk Kuijt hoopt in Polen en Oekraïne dan ook de nare smaak van een minder jaar weg te spoelen.

De 31-jarige Katwijker belandde bij Liverpool immers op de bank en zag zijn ploeg ook nog een teleurstellende achtste plaats eindigen. "Ik vond zelf dat ik wél over de juiste vorm en kwaliteiten beschikte om een belangrijke rol te spelen. Dus in die zin is er nog niks verloren. Ik kan nog steeds met de besten mee", zegt Kuijt in een interview in het nieuwe magazine van NUsport.

De 86-voudig international voelt zich nog hartstikke fit. "Dat merkte ik ook weer tijdens de zware trainingsweek in Lausanne. Verschillende jongens hadden moeite om aan te klampen, mij ging alles vrij gemakkelijk af. Ik had nergens last van, het lichaam voelt sterk aan. Ik ben een bom van energie. Die wil ik tijdens het EK tot explosie brengen."

Kuijt is ervan overtuigd dat hij ook op het komende eindtoernooi van waarde kan zijn voor Oranje. "De bondscoach hamert vaak op balans in het elftal, die bewaak ik als geen ander. Ach, ik heb wel vaker het ongelijk van de zogenaamde kenners bewezen."
Categorie:
Tag(s):