woensdag, 16. mei 2012 - 8:14

Kunduz-coalitie sluit akkoord over details begroting

Den Haag

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn de fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie en minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) het eens geworden over de details van het eind april gesloten begrotingsakkoord. Dit melden verschillende media woensdag.

Na urenlang overleg liet Jan Kees de Jager weten: 'We zijn eruit'.

In de komende dagen zullen de maatregelen die nu afgesproken zijn op papier worden uitgewerkt. Het akkoord bevat 12 miljard euro aan bezuinigingen en lastenverzwaringen. Hiermee wil de Jager het begrotingstekort in 2013 terugbrengen tot 3 procent.

Het Centraal Plan Bureau (CPB) zal het plan nog gaan doorrekenen om te kijken wat de precieze gevolgen van de maatregelen voor iedereen zijn. De resultaten hiervan komen half juni.
Het pakket aan maatregelen wordt nog deze maand naar de Tweede Kamer gestuurd.

Minister de Jager is erg tevreden over de maatregelen. Volgens hem hebben de vijf partijen het landsbelang boven het eigen belang gesteld.

Haagse bronnen zouden hebben laten weten dat het eigen risico in de zorg volgend jaar naar 350 euro gaat, zo meldt de NOS woensdag. Dat eigen risico is nu 220 euro.
Provincie:
Tag(s):