donderdag, 3. mei 2012 - 19:56

Kunststoffabriek Nijkerk compleet uitgebrand

Nijkerk

Brandweerkorpsen uit Barneveld en Zwartebroek hebben donderdag pas tegen middernacht het sein 'brandmeester' gegeven nadat eerder rond 18.00 uur een grote brand uitbrak in een kunststoffabriek in Nijkerk. 'Het nablussen zal tot zeker in de loop van vrijdag duren', meldt een woordvoerder van de brandweer vrijdag.

De brandweer kon niet anders dan het gebouw gecontroleerd te laten uitbranden. In de fabriek werden producten van kunststof gemaakt. Boven de fabriek, die aan de Gezellenstraat op een industrieterrein langs de A28 zit, hingen grote zwarte wolken. De brandweer heeft metingen verricht naar giftige stoffen in de rook. Ondertussen adviseerde de brandweer aan omwonenden om ramen en deuren dicht te houden.

Omdat de fabriek niet ver van de A28 af ligt werd aanvankelijk alleen de afrit Nijkerk (afrit 9) van de A28 afgesloten in één rijrichting. Niet lang daarna werd ook de andere afrit afgesloten. Rond 19.40 uur werd zelfs de hele rijbaan tussen Strand Nulde en Harderwijk afgesloten. Rond 22.00 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):