maandag, 1. oktober 2012 - 16:11

'Laat ze niet verzuipen'

Goes

De gemeente Goes organiseert donderdag 11 oktober in samenwerking met de horecagelegenheden Goes een stapavond voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar.

Ouders maken tijdens deze avond kennis met de horecagelegenheden in Goes en zullen op een interactieve manier worden geïnformeerd over ‘veilig en gezond uitgaan’.

Donderdag 11 oktober om 19:00 uur gaat de stapavond van start in El Toro aan de Oude Vismarkt 2. Burgemeester René Verhulst draagt de preventie van alcohol onder de Zeeuwse jeugd een warm hart toe en zal de avond openen. Tevens geeft hij een toelichting op het onderwerp ‘veilig en gezond uitgaan’. Hierna gaan de ouders in groepjes langs een aantal cafés.

Verschillende organisaties zullen de ouders informeren over alles wat met jongeren en uitgaan te maken heeft. Informatie over voorzorgmaatregelen wanneer hun kind uitgaat, wat de ouders zelf kunnen bijdragen en waar zij rekening mee moeten houden zullen deze avond centraal staan.

De stapavonden worden georganiseerd vanuit de campagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ De dertien Zeeuwse gemeenten, de provincie Zeeland, GGD Zeeland, Indigo preventie en de politie Zeeland werken samen aan de alcoholproblematiek onder de jeugd in Zeeland. De centrale boodschap en tegelijkertijd de doelstelling van het project is: jeugd en alcohol, een slechte mix: onder de 16 geen druppel en vanaf 16 jaar verantwoord omgaan met alcohol. De stapavonden blijken succesvol, in 2011 trokken de stapavonden in Goes zo’n 120 deelnemers.

Meer informatie
Ouders kunnen zich tot 7 oktober aanmelden voor de stapavond. Meer informatie is te vinden op www.laatzenietverzuipen.nl of bij Mischa Laeven, projectadviseur Zeeuwse aanpak Jeugd en Alcohol, via telefoonnummer 0113- 397 171.
Provincie:
Tag(s):