zondag, 2. september 2012 - 17:52 Update: 08-07-2014 0:47

Laconiek Twente wordt gered door strafschop Fer

[ELF-Voetbal] FC Twente oogde in duel met VVV-Venlo moe, slap en weinig creatief. Middenvelder Leroy Fer voorkwam echter diep in blessuretijd puntverlies met een benutte strafschop: 1-0.

Met een lang Europa League-duel tegen Bursaspor (4-1) in de benen, trad FC Twente aan tegen VVV. De ploeg van trainer Steve McClaren oogde in het begin van het duel slap en weinig creatief. Verder dan een kansje voor Leroy Fer kwam FC Twente niet. VVV was, loerend op de counter, het dichtst bij een doelpunt in de persoon van Bryan Linssen, maar hij faalde in de afwerking.

Tweede helft:

McClaren besloot na rust in te grijpen. Willem Janssen en Dmitri Bulykin werden vervangen door Felipe Gutiérrez en Edwin Gyas Gyasi. Het ging hierna iets beter, maar echt gevaarlijk werd FC Twente niet. Pas in het laatste kwartier werd de thuisploeg dreigend. Linksback Robbert Schilder schoot na een vrije trap van Dusan Tadic op de lat. Ook Luc Castaignos kreeg een mogelijkheid. FC Twente leek twee dure punten te verspelen, maar na een overtreding op debutant Mirco Born kreeg de thuisploeg in blessuretijd een strafschop. Leroy Fer maakte geen fout: 1-0, zijn derde benutte strafschop in een week.