donderdag, 26. januari 2012 - 10:34

Ladingdiefstallenteam pakt tweede verdachte op in onderzoek verdwenen lading

Het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdagmiddag een 40-jarige man uit Brunsum aangehouden in zijn woonplaats.

Hij is de tweede verdachte die opgepakt wordt in een onderzoek naar een ontvreemde lading.

Aanhoudingen
Het Snelle Interventie Team (SIT) van het projectteam ladingdiefstallen hield vorige week maandag een 38-jarige man uit Brunssum aan op verdenking van heling van een ontvreemde lading witgoedapparatuur in december 2011 (zie persbericht van maandag 16 januari 2012). Dinsdagmiddag is in Brunssum een tweede verdachte, een 40-jarige man, uit die woonplaats aangehouden in deze zaak.

Doorzoekingen
De rechercheurs hebben in samenwerking met de politie van Limburg Zuid aansluitend de woning van de verdachte en drie van zijn loodsen doorzocht. In de loodsen in Brunssum zijn tien auto's aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. De voertuigen werden weggenomen in Duitsland en Nederland. Ook troffen ze diverse auto-onderdelen aan, waaronder motorblokken. De voertuigen en de onderdelen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Tijdens de doorzoekingen stuitten de rechercheurs tevens op een hennepkwekerij met 1.400 planten. De kwekerij is ontmanteld en de planten en de apparatuur zijn eveneens in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Verder onderzoek
Beide Brunsummers zitten vast voor verder onderzoek. De 38-jarige verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in bewaring. De 40-jarige man is in verzekering gesteld.
Het onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland naar deze ladingdiefstal is niet afgerond met deze aanhoudingen. Zij sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.
Provincie:
Tag(s):