zaterdag, 14. januari 2012 - 16:22

''Land Rover rijders veroorzaken file in het bos''

Heerde

Dat je in het Gelderse bosgebied ook in de file terecht kan komen, dat hielden Verkeersinformatiediensten in Nederland tot op vandaag voor onmogelijk. Toch gebeurde dat in het Gelderse bosgebied van Heerde.

Zaterdag was de officiële aftrap van het off-road programma 2012 van Land Rover Club Holland (LRCH). Net als voorgaande jaren werd dit gehouden op de motorcrossbaan verscholen in het bosrijke gebied.

Het evenement trok opnieuw talloze liefhebbers uit het hele land waarvan er velen moeite hadden zich door de zware modderbaan heen te ploeteren met hun vierwiel aangedreven bolide.

Ondanks dat het vandaag een prachtige voorjaarsdag leek, was het terrein zwaar door de regenval van de afgelopen tijd. Om iedereen over de eindstreep te krijgen moest er dus ook veel worden gelierd (met een kabel de auto uit de modder trekken). Daardoor hoopte het verkeer op de baan zich soms op en ontstond er een heuse file.

Helaas had je net als in het gebruikelijke verkeer mensen die niet altijd op hun beurt konden wachten, al is dit tegen alle spelregels in. Dat leidde soms tot bijna aanrijdingen. Het pracht spektakel zorgde niet alleen voor drukte op de baan, maar ook daarlangs.
Provincie:
Tag(s):