vrijdag, 30. november 2012 - 22:12

Landbouwvakbeurs Assen krijgt na november 2013 een tweejaarlijkse cyclus

Assen

De sector en de organisatie van Landbouwvakbeurs Assen zijn overeengekomen dat de beurs voortaan tweejaarlijkse cyclus krijgt. Al eerder was dit de bedoeling, maar de Evenementenhal Hardenberg gooide daarbij roet in het eten.

In het jaar dat er geen Landbouwvakbeurs Assen op de beursagenda stond ontwikkelde de Evenementenhal Hardenberg namelijk een nieuwe mechanisatiebeurs. “Daar waren wij als organisatie niet blij mee”, aldus Johan Wolters. “Weer een nieuwe beurs in het zelfde gebied erbij heeft ons toen doen besluiten de Landbouwvakbeurs Assen in januari 2013 toch weer op de beursagenda te zetten. Dit laatste is ons gelukt met meer dan 250 standhouders en we verwachten dan ook weer veel bezoekers. Tevens zal het congres van Rabobank Nederland zeker bijdragen aan de komst van kwalitatief goede bezoekers. Yvon Jaspers, van het programma Boer zoekt Vrouw wordt hierbij de programmaleidster van het geheel.”

Johan Wolters ziet op dit moment het event in de Evenementenhal Hardenberg niet als concurrent in de mechanisatiesector: “Dit heeft geleid tot een overeenkomst met de sector die de beurs in 2012 al graag om de twee jaar georganiseerd zag. Enkele spelers uit de mechanisatiesector hadden besloten in januari 2013 niet te gaan deelnemen. Zij vonden namelijk dat een dergelijke vakbeurs om de twee jaar voldoende is. Maar thans hebben ze toegezegd van 26 t/m 29 november 2013 weer aanwezig te zullen zijn op de Landbouwvakbeurs Assen. En de betrokken partijen hebben dit ook zo vastgelegd.”

Normaal had de beurs weer plaatsgevonden in januari 2014, maar dat is nu anderhalve maand naar voren gehaald. De beurs wordt een vierdaags evenement met op woensdag 27 november een avondopenstelling tot 21.30 uur.

Nu ook de landbouwbeurs in Leeuwarden van december 2013 verhuist naar december 2014 komt er veel duidelijkheid voor iedereen.
Provincie:
Tag(s):