maandag, 16. juli 2012 - 20:18

Landelijk lijsttrekkersdebat in Groningen

Groningen

De lijsttrekkers van de landelijke politieke partijen gaan op 5 september met elkaar in debat in Groningen. Op uitnodiging van de drie noordelijke provincies bespreken ze eerst landelijke thema's, om vervolgens in te gaan op regionale kwesties.

De volgende lijsttrekkers hebben inmiddels toegezegd deel te nemen: Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Jolande Sap (GroenLinks), Arie Slob (ChristenUnie), Marianne Thieme (PvdD), Hero Brinkman (DPK).

Het Noordelijk Lijsttrekkersdebat is een initiatief van de Commissarissen van de Koningin in Drenthe, Fryslân en Groningen, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en RTV Noord.

Het debat, met aanwezigheid van publiek, wordt geregistreerd door RTV Noord en wordt uitgezonden door de drie regionale omroepen. Wouke van Scherrenburg en Remy van Mannekes (RTV Noord) leiden de discussie.

Het politieke treffen vindt plaats op woensdag 5 september van 15.30 uur tot 17.00 uur in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.
Provincie:
Tag(s):