vrijdag, 13. april 2012 - 17:12

Landelijk nieuwe actie's politie volgende week

Zwolle

Politiemensen van de korpsen in de provincies Brabant, Limburg, Zeeland, Gelderland en Overijssel leggen komende week op verschillende dagen en tijdstippen voor enkele uren hun werk neer. Dit meldt de politievakbond ACP vrijdagmiddag.

'Hiermee uiten zij hun protest tegen de onaanvaardbare CAO-plannen van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en zetten zij hun eis voor een rechtvaardige CAO Politie kracht bij', aldus de vakbond.

Meerdere politiebureaus zullen hierdoor enkele uren zijn gesloten. Dit kan ertoe leiden dat enkele politietaken niet worden uitgevoerd. Bij elke werkonderbreking zijn met de werkgever vanzelfsprekend wel afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van voldoende capaciteit voor het verlenen van noodhulp.

Politievakbonden ACP, NPB en VMHP voeren sinds 5 maart actie om minister Opstelten en het kabinet tot een beter en rechtvaardiger CAO-bod te bewegen voor het zware en risicovolle vak van politiemensen.

Het huidige CAO-bod van minister Opstelten, dat in feite neerkomt op het verslechteren van bestaande regelingen (o.a. werk- en rusttijden, vroegpensioen, beloning van politiestudenten) en het niet nakomen van afspraken in vorige CAO's (o.a. functiewaardering), is voor politiemensen en de vakbonden onaanvaardbaar.
Provincie:
Tag(s):