dinsdag, 17. april 2012 - 13:28

Landelijke Weidevogelkijkweek van 21 t/m 29 april 2012

Gelderland

Het is lente, de vogels zijn actief! Tijdens de landelijke Weidevogelkijkweek kan jong en oud op tal van locaties in Nederland genieten van tureluurs, grutto’s, kieviten en andere weidevogels.

In Gelderland organiseren lokale weidevogelbeschermingsgroepen, agrarische natuurverenigingen en natuurbeschermingsorganisaties allerlei activiteiten waarbij u kennis maakt met weidevogels en het beschermingswerk. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Zo kunt u in Zevenaar, Wageningen, Wilp, Heteren en Nijkerk meedoen aan excursies. Kinderen kunnen leren weidevogels tellen.

De Weidevogelkijkweek duurt van zaterdag 21 april tot en met zondag 29 april 2012.

Welke weidevogelactiviteiten kunt u in Gelderland doen?
• De vogelwerkgroep KNNV Wageningen organiseert een fietsexcursie op zaterdag 21 april door weidevogelgebied het Binnenveld.
• Museumcafé De Kribbe in Wilp organiseert op zaterdag 21 april een wandelexcursie door weidevogelgebied de Wilpse Klei.
• De Werkgroep Weidevogels Overbetuwe organiseert een excursie op zondag 22 april in Heteren.
• Bezoekerscentrum Arkemheen in Nijkerk organiseert op woensdag 25 april een kinderactiviteit. Kinderen kunnen leren weidevogels tellen. Voor volwassenen is er op 25 april een lezing over het fotograferen van weidevogels.
• Op zondag 29 april kunt u meedoen aan een fietsexcursie in het Zevenaarse en Duivense Broek met de weidevogelbeschermingsgroep Zevenaar e.o.
Kijk voor meer informatie en eventuele reserveringen op www.weidevogelskijken.nl.

De Weidevogelkijkweek wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Veelzijdig Boerenland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de12Landschappen en met de onmisbare hulp van de vele lokale vrijwilligersgroepen en agrarische natuurvereni-gingen die met weidevogelbeheer en —bescherming actief zijn.

Zelf weidevogels beschermen in Gelderland?
Ook meedoen? Meldt u zich dan aan bij de coördinator vrijwillige weidevogelbescherming, Karen Hinkamp, k.hinkamp@landschapsbeheergelderland.nl. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de weidevogelbescherming in Gelderland.
Provincie:
Tag(s):