zondag, 13. mei 2012 - 19:56

Landmachtdagen vol verrassingen

Oirschot

De Landmachtdagen op Legerplaats Oischot hebben 70.000 bezoekers getrokken.
Dit maakt het ministerie van Defensie bekend.

Het evenement, waarbij een deel van het programma zich buiten de kazerne afspeelde, bleek een succes. Vandaag zijn de poorten om 17.00 uur weer gesloten.Niet alleen op het militaire terrein, maar ook ten zuiden daarvan en in het centrum van Oirschot werd het publiek getrakteerd op militaire demonstraties, zoals de 'bevrijding' van de commissaris van de koningin Wim van de Donk in Den Bosch.

Filmwedstrijd

Voorafgaande aan het weekeinde trokken al enkele weken eenheden door de grote steden in de omgeving van de kazerne. Ook digitaal zijn de Landmachtdagen naar buiten getreden. Met berichtgeving via sociale media, webcare en een Youtube-filmwedstrijd presenteerde de landmacht zich aan tienduizenden mensen.

Actieve bezoeker

De hoeveelheid en diversiteit aan activiteiten die mensen zelf konden doen, was dit jaar groter dan tijdens voorgaande edities. Zo gaf de Koninklijke Landmacht invulling aan het thema ‘Vechten voor Vrede en Vrijheid: je moet het maar kunnen!’. Schieten, klauteren, varen en zelfs rijden in militaire voertuigen, bijna alles was mogelijk. Het evenement was zelfs decor voor 2 huwelijksaanzoeken te midden van het publiek.

>b>Innovatie

Om te laten zien wat de landmacht kan en welk materieel wordt ingezet, konden bezoekers zich vergapen aan onder meer de imposante Kodiak, het nieuwe multifunctionele genievoertuig. De CV90, het moderne pantserinfanterie gevechtsvoertuig, trok de echter meeste aandacht tijdens de grote gemechaniseerde demonstratie. Het KPU-bedrijf toonde de nieuwste militaire uitrustingen. Vooral jongeren waren onder de indruk van een demonstratie waarbij 2 militairen in een virtuele omgeving objecten, nagebootst uit de echte wereld, konden bestormen.
Provincie:
Tag(s):