dinsdag, 24. januari 2012 - 22:25

Landmachtoefening te volgen via Facebook

Terneuzen

Bijna 200 militairen nemen van 23 januari tot 3 februari deel aan de oefening Rino Dragonder. Deze militaire oefening speelt zich af in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.

De oefening start in de gemeente Terneuzen en vindt voornamelijk op de openbare weg, in dorpen en velden plaats, dus u zult waarschijnlijk iets horen en zien van de oefenende troepen, zowel overdag als ’s nachts.

Het militaire optreden tijdens de oefening Rino Dragonder is onder meer merkbaar tijdens militaire acties en tijdens verplaatsingen. Deze verplaatsingen kunnen zowel te voet als met pantservoertuigen van het type Fennek plaatsvinden. Bij delen van de oefening moeten de militairen onopvallend te werk gaan, want zij mogen niet ontdekt worden. Maar mogelijk merkt u toch iets van deze militaire activiteiten, die zowel ’s nachts als overdag kunnen plaatsvinden. In enkele situaties wordt oefenmunitie gebruikt en worden Chinook en Apache helikopters ingezet.

Rino Dragonder is een oefening, waarbij verkenningstaken, beveiliging en bewakingcentraal staan. Het oefenscenario behelst terreurdreiging gericht tegen vitale objecten en hooggeplaatste personen, waarbij de Koninklijke Landmacht wordt ingezet om de overheid te ondersteunen. Defensie is namelijk een structurele partner van de overheid bij crisisbeheersing en rampenbestrijding in Nederland. Er vindt bij deze oefening daarom samenwerking plaats met diverse civiele instanties, politie en de Koninklijke Marechaussee.

De militairen zijn tijdens deze oefening te volgen op: www.facebook.com/13Mechbrig
Provincie:
Tag(s):