maandag, 29. oktober 2012 - 9:24

Lange files tijdens zeer zware maandagochtendspits

Tijdens de spits van maandagochtend, zijn er op diverse wegen lange files ontstaan. De weersomstandigheden hebben zeker invloed gehad op het verloop van de spits. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag.

Vooral in de regio Rotterdam en Amsterdam ontstonden, mede door een aantal aanrijdingen, extra lange files.

Rond 08:00 uur stond er op de A8 richting Amsterdam een lange file door een aanrijding. Ook op de A9 was het druk, richting Amstelveen stond er vanaf het knooppunt Beverwijk maar liefst 15 kilometer file.

In de regio Rotterdam ontstonden vooral lange files door incidenten op de A15 in westelijke richting. Bij Rozenburg-Centrum verloor een kraanwagen een aandrijfas waardoor er hydrolische olie op het wegdek terechtkwam. Tot even voor 09:00 uur zijn in de richting van de Maasvlakte zowel de rechterrijstrook en de toerit afgesloten gebleven. Door het incident stond er rond 08:00 uur vanaf het knooppunt Benelux een file van 12 kilometer.

Ook oostelijker op de A15 was het raak. Vanuit Nijmegen naar Gorinchem gebeurde er bij Wadenoijen een aanrijding tussen 6 personenauto's. Weggebruikers richting Utrecht en Gorinchem werden tijdelijk vanaf het knooppunt Valburg omgeleid. Dit leverde echter wel een lange file op voor weggebruikers op de A12. Om 08:00 uur stond er op de A15 vanaf Dodewaard nog 16 kilometer file.

In het noorden en noordoosten van het land ontstonden ook lange files door incidenten. Zo gebeurde er in de vroege ochtend een aanrijding op de A50 bij Loenen waardoor ook het verkeer op de A1 vanuit Hengelo naar Apeldoorn in een lange file terechtkwam.

Ook op de A12 Oberhausen - Arnhem kwamen weggebruikers vanaf Beek in 11 kilometer file terecht. Op de A28 stond vanuit Zwolle naar Utrecht maar liefst 12 kilometer file vanaf Nijkerk. Ook de provincie Friesland bleef niet verschoond van files. Door een aanrijding bij Tijnje ontstond op de A7 vanuit Groningen een lange file vanaf Beetsterzwaag.

De ochtendspits van maandag 29 oktober is uiteindelijk uitgekomen in de categorie zeer zwaar, met om 08:27 uur in totaal 352 kilometer file op de snelwegen.
Provincie:
Tag(s):