maandag, 20. februari 2012 - 17:47

Lange files van en naar Alpen

Den Haag

De ANWB waarschuwt maandagmiddag voor lange files op de wegen naar en vanuit de wintersportgebieden. 'Veel Nederlanders gaan weer naar huis maar in de regio Noord begint voor 650.000 Nederlanders juist vrijdag 24 februari de voorjaarsvakantie', meldt de ANWB.

De helft viert vakantie in het buitenland, daarvan vertrekken circa 165.000 vakantiegangers richting de sneeuw. Vrijdag maar vooral zaterdag 25 februari moeten wintersporters rekening houden met lange files op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.

De Duitse zusterclub van de ANWB, de ADAC, verwacht enorme drukte op de wegen door heen- en terugreizend wintersportverkeer. De piekuren zijn vrijdag tussen 14.00 en 19.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. De knelpunten in Duitsland zijn de A3/A9 Frankfurt — Neurenberg - München, A7 Ulm — Kempten en de A8 Ulm -München — Salzburg. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kiefersfelden loopt het verkeer vast.

In Oostenrijk is zaterdag het grootste knelpunt de route van en naar Tirol, via de Fernpas (B179).

In de Franse Alpen is het zaterdag een van de drukste dagen van dit wintersportseizoen. De smalle toegangsroutes naar de wintersportgebieden krijgen veel verkeer te verwerken en de wegen rond Albertville, Grenoble, Genève, Moutiers en Le Bourg-d'Oisans zijn de beruchte knelpunten. Na vier uur ‘s middags is de grootste drukte daar voorbij.

Op de Nederlandse wegen verwacht de ANWB vrijdag geen grote verkeersproblemen. De avondspits begint waarschijnlijk iets eerder, maar druk zal het niet worden.
Provincie:
Tag(s):