zaterdag, 25. februari 2012 - 13:27

Lange files van en naar de Alpen

De ANWB waarschuwt voor lange files op de wegen naar en vanuit de wintersportgebieden. Veel Nederlanders gaan weer naar huis, maar in de regio Noord is voor 650.000 Nederlanders op vrijdag 24 februari de voorjaarsvakantie begonnen.

De helft viert vakantie in het buitenland, daarvan vertrekken circa 165.000 vakantiegangers richting de sneeuw. Zaterdag 25 februari moeten wintersporters rekening houden met lange files op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.

Duitsland

De Duitse zusterclub van de ANWB, de ADAC, verwacht enorme drukte op de wegen door wintersportverkeer.

Piekuren zullen zaterdag vallen tussen 10.00 en 15.00 uur.

Knelpunten:
- A3/A9 Frankfurt - Neurenberg - München,
- A7 Ulm - Kempten
- A8 Ulm - München - Salzburg.
- de grensovergangen Füssen en Kiefersfelden

Evenementen
Extra drukte rond München vanwege een grote vrijetijdsbeurs die tot en met zondag 26 februari duurt. Het beurscomplex ligt aan de oostkant van de stad. Per auto te bereiken via de A94 München - Passau. Maar ook via het openbaar vervoer is de beurs goed te bereiken.

Oostenrijk

In Oostenrijk is zaterdag de route van en naar Tirol, via de Fernpas (B179, het grootste knelpunt.

Frankrijk

In de Franse Alpen is het zaterdag een van de drukste dagen van dit wintersportseizoen. De smalle toegangsroutes naar de wintersportgebieden krijgen veel verkeer te verwerken en de wegen rond Albertville, Grenoble, Genève, Moutiers en Le Bourg-d'Oisans zijn de beruchte knelpunten. Na vier uur ‘s middags is zaterdag de grootste drukte daar voorbij.
Provincie:
Tag(s):