dinsdag, 1. mei 2012 - 15:27

Langzaamaanactie politie op wegen Zuid-Holland

Rotterdam

De politievakbonden ACP, NPB en VMHP hebben politiemensen in de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid opgeroepen om op donderdag 3 mei, in het kader van de CAO-acties, een half uur stapvoets te rijden op de toegangswegen rondom de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht.

Het valt niet uit te sluiten dat hierdoor flinke verkeersvertragingen ontstaan. De bonden en politiemensen zien zich tot deze actie genoodzaakt om minister Opstelten van Veiligheid en Justitie (V&J) duidelijk te maken dat het hoog tijd is om met een goed CAO-bod te komen.

De politie voert al wekenlang actie uit protest tegen de onaanvaardbare CAO-plannen van minister Opstelten. Tijdens deze acties werd het publiek zoveel mogelijk ontzien. Het tijdperk van publieksvriendelijke acties is, gezien de (politieke) ontwikkelingen, helaas een gepasseerd station. Hoog tijd voor hardere acties.

Stapvoets
Om duidelijk te maken dat er nu snel een goede CAO moet komen, hebben de politievakbonden politiemensen in bovengenoemde regio’s, die op dat moment in een dienstauto zitten, opgeroepen om op donderdag 3 mei tussen 16.30 uur en 17.00 uur stapvoets te rijden op de toegangswegen rondom de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Dit kan zorgen voor flinke verkeersvertragingen. “Het is vervelend dat burgers hinder gaan ondervinden van de komende acties in het kader van een nieuwe CAO. Maar het is kennelijk nodig om de minister te laten bewegen”, aldus een woordvoerder van de politievakbonden.
Provincie:
Tag(s):