dinsdag, 3. juli 2012 - 13:20

'Leegloop' PVV na presentatie verkiezingsprogramma

Den Haag

In het nieuw verkiezingsprogramma van de PVV laat men duidelijk de afkeer tegen Brussel weten. Met als programmatitel 'Hún Brussel, óns Nederland' hoopt de PVV Europa achter zich te laten en dat Nederland zelf vooruit gaat.

Wilders beschrijft in het verkiezingsprogramma uitgebreid zijn strategie om zich los te weken van Europa. Dit door o.a. het Schengen-verdrag op te zeggen en het sluiten van vrije handelsverdragen met Europese landen. Dit naar het model van Zwitserland.

De niet-westerse allochtonen in Nederland blijft voor de PVV ook een heet hangijzer. Wilders wil een verbod op de arbeid door niet-westerse Europeanen. Ook een stop op het toelaten van islamitische immigranten staat in het verkiezingsprogramma.

Fractieleden stappen op
Bij het presenteren van het verkiezingsprogramma kreeg Wilders ook nog een tegenvaller te incasseren. De fractieleden Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez stapte per direct uit de partij. Volgens hen zijn zij voor Wilders alleen bedoeld als stemvee. Marcial Hernandez haalt fel uit naar Wilders. Volgens hem heeft Wilders hem in de steek gelaten en is het afbreken van de Catshuis-besprekingen alleen de keuze van Wilders geweest.
Provincie:
Tag(s):