dinsdag, 15. mei 2012 - 16:26

Leerkracht verdacht van ontucht

Maandag is een 42-jarige man uit Wijchen aangehouden op verdenking van ontucht. De man was werkzaam op drie basisscholen in de gemeente Druten en West Maas en Waal.

Hij werd eind april na een melding over ontoelaatbaar gedrag direct buiten dienst gesteld. De politie stelde een onderzoek in naar mogelijke strafbare feiten. Ouders van twee leerlingen hebben aangifte tegen de man gedaan.

Maandagavond heeft een drietal ouderavonden plaatsgevonden waarbij ouders van leerlingen waar de betrokken leerkracht werkzaam was, op de hoogte zijn gebracht. Deze ouders en overige leerkrachten waren eerder al geïnformeerd over de start van het onderzoek en de buiten dienststelling van de leerkracht. Met ouders en leerkrachten is gesproken over mogelijkheden om ondersteund te worden door deskundige hulpverlening.

Eind april werd een eerste melding gedaan waarna aangifte werd opgenomen. Begin mei werd een tweede aangifte opgenomen. Ook het schoolbestuur heeft aangifte gedaan tegen de leerkracht. Meerdere getuigen zijn gehoord en worden nog gehoord over de gedragingen van de leerkracht. De 42-jarige man wordt nog verhoord en woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):