zaterdag, 21. januari 2012 - 8:37

Leerling matroos (16) overlijdt na val in het water

Hansweert

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een noodlottig ongeval op vrijdag omstreeks 21.30 uur in de voorhaven van Hansweert.

Een 16-jarige leerling matroos uit Arnemuiden raakte te water bij het verlaten van een binnenvaartschip, dat op weg was naar Antwerpen.

De jongeman raakte bij het overstappen naar de steiger tussen de wal en het schip en kwam in het water terecht. De schipper van het binnenvaartschip is er achter aangesprongen en heeft het slachtoffer boven water gehaald. Het slachtoffer is aan boord gebracht van een boot van Rijkswaterstaat.

Reanimatie van de matroos mocht niet baten. De schipper raakte door zijn reddingspoging onderkoeld en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De matroos zat op het containerschip in een werk- en leertraject.

De arbeidsinspectie is ter plaatse gekomen en nemen het onderzoek van de Waterpolitie Unit Zeeuwse Stromen over. Naast ambulancemedewerkers waren ook medewerkers van de brandweer en politie Zeeland betrokken bij het incident.

De ouders van het slachtoffer hebben ter plaatse kennis genomen van het noodlottig ongeval.
Provincie:
Tag(s):