zondag, 14. oktober 2012 - 21:20

Leerlingen extra vakantie na aantreffen asbest

Tijdens een reguliere controle is asbest aangetroffen in de schoollokalen van de openbare basisschool De Akker in Sleen. De asbestplaten zijn bevestigd achter de verwarmingsradiatoren in de lokalen op ongeveer twee meter hoogte. Uit voorzorg is het schoolgebouw met onmiddelijke ingang gesloten. De leerlingen zijn de komende week, voorafgaand aan de herstvakantie, vrij.

De komende week vindt vervolgonderzoek plaats. Gebouwen Inspectie Nederland voert vanaf nu een luchtmonster-onderzoek uit om de aanwezigheid van asbestdeeltjes in de lucht te onderzoeken. Donderdag wordt op zijn vroegst de uitslag verwacht. Vervolgens zal samen met de GGD nader bekeken worden of er een gezondheidsrisico is geweest. Om dit onderzoek mogelijk te maken, is besloten de school te sluiten.

Onafhankelijk van de uitkomst van luchtmonsters en nader onderzoek, heeft onderwijsstichting Arcade al besloten de school te laten reinigen zodat deze asbestvrij is. Omdat op dit moment nog niet duidelijk is hoe lang het schoolgebouw buiten gebruik is, regelt onderwijsstichting Arcade in samenwerking met de gemeente Coevorden vervangende schoolruimte, zodat na de herfstvakantie de lessen weer gewoon door kunnen gaan. Als deze vervangende ruimte buiten Sleen is, worden de leerlingen met bussen vervoerd.
Provincie:
Tag(s):