woensdag, 21. maart 2012 - 20:42

Leerlingen Oranjekazerne naar huis na diarree

Schaarsbergen

Meer dan 150 leerlingen Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) zijn vanmiddag van de Oranjekazerne in Schaarsbergen naar huis gestuurd nadat bij 7 scholieren diarree was geconstateerd

De leerlingen zijn weggestuurd om verdere besmetting te voorkomen en om de paraatheid van de luchtmobiele eenheden niet in gevaar te brengen. De Oranjekazerne is namelijk de hoofdlocatie van 11 Luchtmobiele Brigade. De VeVa-opleiding bereidt leerlingen voor op een carrière bij Defensie. Een deel hiervan, de Beroeps Praktijkvorming (BPV), vindt zodoende plaats op militaire locaties.

Recent werd tijdens de BPV bij 13 Gemechaniseerde Brigade in Oirschot het zeer besmettelijke Noro-virus geconstateerd. Ook hier werd de hele groep naar huis gestuurd. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat nu sprake is van het Noro-virus. Bij vermoedens van besmetting, zoals misselijkheid, braken, diaree en hoofdpijn, moeten leerlingen contact opnemen met hun huisarts.

De betreffende leerlingen zijn afkomstig van regionale opleidingscentra uit de regio zuid. Ze hebben een brief meegekregen van de militaire arts met daarin aanwijzingen ter voorkoming van verdere besmetting, zoals het wassen van handen voor het eten en na toiletgang.
Provincie:
Tag(s):